TeaterCentrum

”Teater kan skabe dannelsesrum for eleverne på en ganske anden måde end faglitteratur, dokumentar, noveller og romaner kan. Det bliver så intenst oplevet. Teater kan alt det, vi ikke formår at skabe i det enkelte klasseværelse” (Lisbeth Hanghøj Christensen, underviser på Odsherred Gymnasium).

Men hvad eksisterer der af teater for børn og unge? Hvordan gør man, hvis man skal have teater på besøg? Hvad koster det? Hvordan kan det integreres i undervisningen og findes der materialer hertil?  Få svar på disse spørgsmål og mange flere…

Gør læring levende med teateroplevelser!

Teater for børn og unge skal ikke blot underholde. Det skal, ligesom kunst for voksne, udfordre, provokere og vække tanker. Teater kan være med til at belyse komplekse situationer og følelser, som kan fylde i børn og unges bevidsthed og verden. Udover at belyse samfundsmæssige eller aktuelle udfordringer, som kan være relevante i undervisningen, kan teater bidrage til et pædagogisk sigte og være med til at møde de unge, hvor de er.

Nysgerrig? Se teaser:

Find brochuren ‘Hvordan får jeg teateroplevelser til mine elever – til halv pris??’ og læs mere på BubbleMinds her.

Find også materialet ‘Hvor finder jeg teater til mine elever?’ på BubbleMinds her, og download ‘Den Røde Brochure’, som er en komplet oversigt de danske professionelle teatre, der skaber stationære eller turnerende forestillinger for børn og unge (0-16 år).

 

Gå til Idébanken