FAQ

Få svar på dine spørgsmål herunder.

Hvem kan udbyde materialer på BubbleMinds?

Alle med interesse for materialer kan udbyde sine selvproducerede materialer på BubbleMinds. Du kan læse mere om, hvad et materiale skal indeholde for at blive udgivet på BubbleMinds her

Hvordan får jeg fat i det jeg har bestilt?

Når du har bestilt et materiale på BubbleMinds får du efterfølgende tilsendt en ordremail, hvori der ligger et download-link til materialet. Du kan også tilgå det bestilte materiale via din BubbleMinds konto. Vi vil anbefale dig, at du henter materialerne via din BubbleMinds konto, da du så altid er sikret den nyeste og mest opdaterede version af materialet. Du henter dine købte materialer sådan: Login på BubbleMinds -> Min konto -> Mit bibliotek. Herfra kan du downloade dit købte materiale, dele det med dine kollegaer (hvis du har købt flere licenser af materialet), slette materialet eller tilføje søgeord/’tags’ til dit materiale, så det er nemt finde igen.

Hvordan bliver jeg udbetalt for mit salg på BubbleMinds?

Når du har opnået et salg over 100 kr. udbetales du via bankoverførsel. Beløb under 100 kr. overføres til næste måned. Du bedes sende dit kontonummer til os på mail (info@bubbleminds.dk).

Hvem får pengene fra salget på BubbleMinds?

85% af salget for et materiale går tilbage til den lærer, som har lagt materialet ind på BubbleMinds. De resterende 15% går til vedligeholdelse og drift af hjemmesiden.

Hvordan prissætter jeg mit materiale?

Du bestemmer selv prisen på dit materiale. Da BubbleMinds skal afregne moms med SKAT, skal din pris indeholde moms. I Danmark er der moms på varer (også på undervisningsmaterialer), læs bl.a. på SKAT’s hjemmeside her: https://skat.dk/skat.aspx?oID=1947064&chk=216701.

Det jeg tjener på BubbleMinds, skal det indberettes til SKAT?

Ja. Du står selv for at indberette det. I flg. vores revisor skal du skrive det i rubrik 15 ‘Anden personlig indkomst’. Hvis du har haft udgifter, der specielt knytter sig til vederlaget, kan de angives i rubrik 29 ‘Øvrige fradrag i den personlige indkomst’.

Hvis jeg finder en fejl i et materiale, hvad gør jeg så?

Hvis du finder en fejl i et materiale, vil jeg være rigtig glade, hvis du tage dig tid til at fortælle det til mig. Læreren, som har lagt materialet inde på BubbleMinds, har som oftest skrevet sine kontaktoplysninger i sit materiale. Så kontakt venligst læreren og bed ham/hende om at rette fejlen. Hvis der ikke står kontaktoplysninger i materialet, må du meget gerne henvende dig til mig på mail (info@bubbleminds.dk), så retter jeg henvendelse til læreren. Når materialet er blevet opdateret, kan du hente den opdaterede version via dit BubbleMinds Bibliotek. Det gør du sådan: Login på BubbleMinds -> Min konto -> Mit bibliotek. Herfra kan du dele dit købte materiale med dine kollegaer (hvis du har købt flere licenser af materialet), slette materialet eller tilføje søgeord/’tags’ til dit materiale, så det er nemt finde igen.

Hvordan opsiger jeg mit abonnement?

Du kan til enhver tid opsige dit abonnement. Det gør du sådan: Log ind på BubbleMinds -> Min konto -> Adminitrér abonnement. Her skal du trykke Vis og dernæst Annullér. Alternativt kan du også sende en mail til mig på info@bubbleminds.dk, så hjælper jeg med det.

Hvad skal et materiale indeholde før det kan udgives på BubbleMinds?

Når du udgiver et materiale på BubbleMinds skal du tænker over at det skal være let for andre at bruge. Det vil derfor være rigtig fint, hvis dit materiale indeholder følgende:

 • Forside
 • Vejledning
 • Selve materialet
 • Om udgivelsen/kolofonen

Du kan læse mere om det her og se eksempler på de forskellige dele.

Hvordan betaler jeg via EAN?

Du kan sagtens få sat din konto sådan op, at du har mulighed for at betale din ordre via EAN. Dette skal dog gøres inden du gennemfører din ordre. Du skal sende en mail med din skoles EAN, skolens navn og den BubbleMinds konto, du gerne vil have EAN’et tilknyttet. Hvis du ikke i forvejen har en BubbleMinds konto kan du evt. starte med at oprette sådan én ellers gør vi det i forbindelse med opsætningen.

Er alle materialer på BubbleMinds til download?

Ja, alle materialer på BubbleMinds er til download. Hvis du er på jagt efter færdigproducerede læringspil, plakater mv. skal du være meget velkommen til at kigge forbi min webshop, BubbleMinds Butikken. Den finder du her: https://butik.bubbleminds.dk/

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke kan huske min adgangskode?

Hvis du har glemt din adgangskode, kan du bede om en ny vi knappen ‘Mistet din adgangskode’. Vær opmærksom på at denne mail kan havne i spam. Du skal også være velkommen til at ringe eller skrive til mig på info@bubbleminds.dk

Hvad er der inkluderet i et Fordelsmedlemskab (29 kr./mdr.)?

Som Fordelsmedlem på BubbleMinds…

 • Får du adgang til 100 særlige rabataftaler gennem vores samarbejdspartner, Visma LogBuy.
 • Kan du downloade over 1300 gratis undervisningsmaterialer.
 • Kan du købe undervisningsmaterialer til rimelige priser.
 • Kan du dele dine egne gratis-materialer og følge med i antal downloads.
 • Får du adgang til dit personlige bibliotek, hvor du kan søge efter tidligere købte materialer, dele dit købte materiale med dine kollegaer (hvis du har købt flere licenser af materialet), slette materialet eller tilføje søgeord/’tags’ til dit materiale, så det er nemt finde igen.
Copydan Tekst og Node - Vejledning til indberetningsskoler

Undervisningsmaterialerne er beskyttet af ophavsret. Hvis din skole er udpeget som kontrolskole kan du læse Copydan Tekst & Node’s vejledning til indberetningsskolerne her

Hvor finder jeg illutrationer, billeder, skrifttyper til mit materiale?

Rundt om på nettet findes der rigtig mange sider, som tilbyder gratis illustrationer, billeder, skrifttyper mm. Billeder fra de fleste af siderne er frigivet, som betyder at de ikke er beskyttet af ophavsretten. Billederne er gratis, men husk dog altid alligevel at læse betingelserne på de enkelte sider, bl.a. hvordan grafikken må anvendes, og hvordan man skal kreditere for brugen af grafikken i sit materiale (Terms of use). Noter venligst disse oplysningen på ‘Om udgivelsen’/kolofonside i dit undervisningsmateriale.

Vi har her samlet nedenfor samlet et lille udvalg af sider på nettet.

Hvis du kender andre gode steder med gratis billeder, illutrationer, clipart, skrifttyper mm. hører vi gerne fra dig. Send dit/dine forslag til info@bubbleminds.dk

Billeder/illustrationer/fotos:

 • OpenClipart: OpenClipart fungerer som et fælleskab og en samling af vektore og clipart. Her kan man finde alverdens illustrationer, men man har også mulighed for selv at oplaoade illustrationer til siden. Openclipart indeholder over 120.000 vektore og clipart.
 • My Cute Graphics: My Cute Graphics har det fineste univers af clips art, baggrunde og rammer. Der er Alle illustrationerne er tegnet 100% af den amerikanske Laura Strickland.
 • Pixabay: Pixabay er en database fuld af billeder i høj kvalitet. Der findes over 920.000 fotoer, vektore og kunst illustrationer. Det er gratis at oprette sig på siden og dermed få adgang til billederne.
 • Pexels: Stor gratis billeddatabase.
 • StockPhotosforfree: Stock Photos 4 free er en gratis billeddatabase. Der findes over  100.000 fotos i databasen og de må alle bruges privat eller til kommerciel brug. Det eneste det kræver, er at man registrer sig på siden.
 • LibreStock: LibreStock er en database med over 62.000 gratis billeder. Det eneste er dog, at man skal søge på engelsk.

Faglige billeder:

 • Nationalmuseets samlinger: Et rigtig fint sted, hvis du skal finde historiske fotos og materialer. I Natioalmuseets samling findes der både fotos og andre materialer, hvor ophavsretten er udløbet og dermed må brugs frit, men der findes også fotos og materialer, der stadig er beskyttet af ophavsretten. Du kan læse meget mere om, hvordan du krediterer de forskellige materialer her.
 • Statens museum for kunst: En stor samling af kunstbilleder. Billederne skal være Public Domain for at du må anvende disse.

Skrifttyper: 

 • Kevin and Amanda Free Srapbookfonts: Det amerikanske ægtepar Kevin og Amanda står bag denne side og tilbyder et stort udvalg af skrifttyper.
 • Fontspace: Fontspace indeholder over 31.000 forskellige skrifttyper.
 • Dafont: Dafont indeholder over 65.000 forskellige skrifttyper.
Må jeg dele mine købte materialer med andre?

Som udgangspunkt sælges materialerne på BubbleMinds med en enkeltbrugerlicens. Du kan dog købe flere licenser af et materiale inde på BubbleMinds og dele det med dine kollegaer. Du får 10% på de efterfølgende køb. Du deler dine købte licencer via dit BubbleMinds Bibliotek.

Hvorfor må jeg ikke dele mine købte materialer med andre?

Det må du ikke, …..

Hvad kan jeg som Medlem (gratis) på BubbleMinds?

Som Medlem (gratis) på BubbleMinds…

 • Kan du downloade over 1300 gratis undervisningsmaterialer.
 • Kan du købe undervisningsmaterialer til rimelige priser.
 • Kan du dele dine gratis-materialer og følge med i antal downloads.
 • Får du adgang til dit personlige bibliotek, hvor du kan søge efter tidligere købte materialer, dele dit købte materiale med dine kollegaer (hvis du har købt flere licenser af materialet), slette materialet eller tilføje søgeord/’tags’ til dit materiale, så det er nemt finde igen.
Hvad er der inkluderet i et Forhandlerabonnement (49 kr./mdr.)?

Som Forhandler på BubbleMinds…

 • Kan du sælge dine materialer. Du får 85% af dit salg og du kan følge med i dit salg og antal downloads.
 • Får du adgang til 100 særlige rabataftaler gennem vores samarbejdspartner, Visma LogBuy.
 • Kan du downloade over 1300 gratis undervisningsmaterialer.
 • Kan du købe undervisningsmaterialer til rimelige priser.
 • Får du adgang til dit personlige bibliotek, hvor du kan søge efter tidligere købte materialer, dele dit købte materiale med dine kollegaer (hvis du har købt flere licenser af materialet), slette materialet eller tilføje søgeord/’tags’ til dit materiale, så det er nemt finde igen.