Design af undervisningsmaterialer med Pages, SketchBookExpress og Adobe Draw

21/08-2019 10:08 • Skrevet af

Hvem er jeg?

Jeg hedder Mia Lyhne og er lærer på Vigerslev Allé skole i Valby. Jeg arbejder primært i indskolingen og lidt på mellemtrinnet. I år har jeg glæden af, at starte en ny 1. klasse op, det er altid spændende at lære de elever at kende, som man skal være sammen med i de næste 5 år. Jeg underviser i dansk og billedkunst og udover det er jeg it-vejleder. Min store interesse skal helt sikkert findes i it. Jeg elsker at designe og lave undervisningsmaterialer, tegne digitalt og redigere billeder.  

Jeg brænder for ar gøre undervisningen så sjov og spændende som muligt, og bruger meget it og bevægelses øvelser i min undervisning til at motivere børnene. Jeg kan godt lige at arbejde med ugeskema, og gør meget ud af, at eleverne lærer at tage ansvar for dem selv og få en forståelse for hvor og hvordan de lærer bedst.  

Ydermere sætter jeg pris på når eleverne tænker kreativt og ud af boksen, og vil rigtig gerne skabe et rum hvor der er plads og mod til at undersøge, eksperimentere, fejle og skabe nye ting og idéer. Lige nu er jeg meget inspireret af STEM tankegangen, og vil indføre flere hands-on aktiviteter i forhold til det næste år.  

Hvad bruger jeg til at designe materialer med?  

Jeg bruger hovedsaligt Pages når jeg sidder og laver nye undervisningsmaterialer. Pages er stedet, hvor jeg samler og designer det hele. Jeg bruger SketchBookEkspress til at redigere tegninger eller farve bogstaver, og så tegner jeg til mine materialer på min iPad, til dette bruger jeg Adobe Draw.  

Pages (Hvis du ikke har en Mac, så spring dette afsnit over) 

Pages er Apples udgave af Word. Jeg bruger Pages, fordi jeg synes det er nemmere, at styre de forskellige elementer på siderne i forhold til Word, som jeg synes nemmere flytter rundt på bokse og billeder. Jeg er sikker på, at de funktioner jeg bruger i Pages findes i Word, så det er helt sikkert en smagssag hvilket program man er mest til og synes er nemmest at gå til. For mig vinder pages stort over andre programmer jeg har brugt. Jeg bruger primært tekstbokse til at skrive alle ting i, gerne én boks til hver ting, så man nemt kan rykke rundt på det og designe.  

Jeg har lavet en lille video af mine bedste tips til at designe i Pages.  Den kan du se her: 

 

SketchBookEkspress 

Dette er et program som jeg har brugt meget til, at tegne i på computeren. Her kan man arbejde i lag og kan nemt få farvelagt sine ting med malerspanden. Jeg har en tegnepad til min computer som man sætter til via usb og det er klart nemmere at tegne med sådan en.  Jeg bruger det sig ikke så meget til at tegne længere, da jeg har fået mig en iPad med Applepencil og det klart er nemmere at arbejde med. Men jeg bruger stadig SketchBookEkspress, hvis jeg skal farvelægge, ændre farver på noget eller fx lave farverige overskrifter.  

Adobe Draw 

Jeg bruger Adobe Draw, da man også her kan arbejde i lag og slette baggrundslaget så man har gennemsigtig baggrund og fordi den har malerspand funktionen så man hurtigt kan farvelægge alt. Jeg har en iPad pro og en iPad 2018, begge virker med apple pencil. Og det er virkelig fedt hvis man godt kan lide at tegne selv, det er 10 gange lettere på ipaden da det er som at side med et papir. Der er en masse forskellige tegneprogrammer, men jeg bruger Adobe Draw da det har de funktioner jeg bruger og jeg nemt kan sende min tegning direkte over på min computer med et enkelt tryk. Mit bedste råd når man tegner selv på computer eller iPad, er at bruge et program, hvor man arbejder i lag og kan fjerne baggrundslaget, så man ender ud med en gennemsigtig baggrund og på den måde nemt kan sætte sin tegning ind i sine materiale, da den kun fylder der hvor der er tegnet og ikke har en dum hvid boks rundt om sig.  

Billeder til materialer

Jeg finde tit billeder på Pixabay, når jeg ikke synes der er det jeg leder efter tegner jeg dem selv på min iPad. Jeg har også købt en masse tegninger af Creating4 the Classroom på TPT som jeg bruger i mange af mine alfabet materialer.